Kahden turkulaisen sairaanhoitajan tarinoita retkeilystä kera rinkkojen ja rekkujen.

14. kesäkuuta 2019

Kaunis Seitseminen



Tunnin ajomatkan päässä Tampereelta sijaitsee Seitsemisen kansallispuisto. Seitseminen tarjoaa runsaasti reittejä päiväretkille ja yön yli retkille. Tämän viikonlopun reitiksi valikoitui 26 kilometriä pitkä Virkatie, joka on Seitsemisen pisin vaellusreitti. Liikkeelle lähdettiin Pitkäjärven parkkipaikalta. Kiersimme Virkatietä vastoin suositeltua suuntaa, myötäpäivään. Ensimmäinen tauko tuli pidettyä Liesijärvellä, josta löytyi perinteinen kota tulipaikkoineen sekä vielä erillinen nuotiopaikka hieman kauempaa.

Matka jatkui Myllyn kautta kohti etelään. Myllypuro on oiva paikka vesipullon täytölle! Yksi reitin kauneimmista taukopaikoista oli Koveron vanha tila, jonka niittymaisemista löytyi myös kaivo. Kaivovettä suositeltiin kuitenkin vielä keitettävän.

Yöpyminen tapahtui tänään Kirkaslammella, josta löytyy keittokatos puuhelloineen, huussi, polttopuita sekä laituri. Mukavan illan kruunasi pulahtaminen Kirkaslammen raikkaassa vedessä, josta sai hyvin myös vettä ruoanlaittotarpeisiin.
Kirkaslampi

Kirkaslammen keittokatos

Virkatien reitti oli vaihteleva, perinteisten metsäpolkujen lisäksi saimme nauttia vehreistä järvi- ja jokimaisemista sekä upeista suomaisemista kukkivine suopursuineen. Virkatien maasto oli kaiken kaikkiaan pääsääntöisesti kohtalaisen helppokulkuista, mutta reitille mahtui myös muutama hieman haastavampi nousu ja lasku. Reissu oli muuten oikein onnistunut, mutta sääskiä oli koko reitillä enemmän kuin hermot olisivat kestäneet. Luojan kiitos olimme hankkineet ennen retkeä Thermacell -hyttyskarkottimen. Ilman sitä leiriytyminen olisi ollut tuskallista.

Vinkki: Virkatiellä oli paikoin myös valtavat määrät lakkaa, joten kunhan marjoja alkaa tulemaan, reitillä on oikein oivalliset apajat lakan ystäville.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kysy tai kommentoi!